An Old Believer monk decapitated in Ghindăreşti, Romania

 Сегодня в Гиндэрешть, уезд Констанца, Румыния, было найдено обезглавленное тело старообрядческого (белокриницкая иерархия) монаха. Полиция сообщила, что тело, облаченное в иноческие одежды, вместе с отрубленной головой было обнаружено местными жителями в мешке на улице, называемой Strada Nucilor. Установлено, что убитый – монах из монастыря в Славе Руса – Артиом Алексе, 40 лет. Местные жители сказали, что у жертвы были гомосексуальные наклонности. При осмотре трупа оказалось, что голова была отрублена несколькими ударами топора.

Подробнее об этом преступлении читайте ниже.

UPDATE Călugăr decapitat, abandonat într-un sac pe strada primarului din Ghindărești

GALERIE FOTO
19 noiembrie 2011, 11:17 Autor: Antonia Maer  

Călugărul Alexe Artiom, FOTO: Pro TV

În această dimineață, câțiva localnici din comuna constănțeană Ghindărești au găsit abandonat un sac în care se afla cadavrul unei persoane decapitate. 

UPDATE Ora 16.00 Călugărul Alexe purta rasa monahală specifică monahilor ortodocși și avea pictată pe piept o cruce. Aceste indicii i-au ajutat pe anchetatori să-l identifice. Bărbatul locuia singur iar rudele sale au spus că era dispărut de câteva zile. Localnicii au afirmat că victima avea înclinații homosexuale.

Crimă la Ghindăreşti

UPDATE Ora 14.30 Victima a fost identificată. Bărbatul decapitat este Alexe Artiom, în vârstă de 40 de ani, călugăr. El slujea la un schit din țară, fiind plecat de mai mult timp din Ghindărești. De câteva săptămâni revenise acasă, iar oamenii spun despre el că avea afecțiuni psihice.

La casa lui Artiom Alexe nu este nimeni și nici nu sunt urme ale vreunei agresiuni.

UPDATE Ora 14.10 Câinii de urmă au condus polițiștii către o casă de pe aceeași stradă, unde mai mulți bărbați consumau băuturi alcoolice. Proprietarul a fost dus la postul de Poliție pentru audieri.

La prima vedere, victima nu a fost recunoscută de șeful de post ca fiind om al locului. Craniul bărbatului decapitat are mai multe lovituri de topor.

UPDATE Ora 13.20 Surse din anchetă au declarat că tăietura este «curată», ceea ce ar putea fi un indiciu că asasinul a folosit un topor pentru a-și decapita victima.

Oamenii sunt de părere că ucigașul a abandonat sacul pe acea stradă pentru că s-a grăbit să scape de victimă. Strada Nucilor se află la marginea localității.

UPDATE Ora 13 Capul a fost găsit în sac, alături de trup. Victima este de sex masculin și are părul negru.

Sacul a fost descoperit în jurul orei 8, pe strada Nucilor. O vecină a primarului, Eugenia Averian, a zărit sacul în care se ghicea că se află un cadavru. Femeia a fost atât de îngrozită, încât i-a fost teamă să se apropie.

Alți localnici au anunțat Poliția, dar nu au fost lăsați să pună mâna pe sac, ca să nu distrugă urme. Ei spun că ar fi putut să recunoască victima, în cazul în care aceasta era din Ghindărești sau împrejurimi.

UPDATE Ora 12.30 Sacul în care se afla cadavrul a fost aruncat într-un șanț pe strada pe care locuiește primarul din Ghindărești, Vasile Simion. Strada este populată, astfel încât nimeni nu-și explică modul în care sacul a ajuns acolo fără ca făptașul să fie văzut.

La fața locului se află pentru cercetări toată conducerea Inspectoratului de Poliție a Județului Constanța. Zona a fost împrejumuită și nimeni în afară de anchetatori nu are voie în apropiere.

Cei care au descoperit cadavrul au anunțat Poliția apelând numărul unic de urgență 112. Localitatea se află la aproximativ 100 de kilometri de municipiul Constanța, în nord-vestul județului, pe malul Dunării.

Vom reveni cu amănunte.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-Ghindaresti-cadavru-decapitat-sac-descoperire-socanta-Politia-Dunare_0_593940706.html

Реклама

Об авторе old believers

Old Believers and Old Ritualists Join us if you want to make our Old Believer and Old Rite Church pure! Paul, Max and all our faithful team
Запись опубликована в рубрике Old Believers, Romania. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Один комментарий на «An Old Believer monk decapitated in Ghindăreşti, Romania»

  1. There are better things to be said about Ghindaresti. You can find more interesting things about this city and its history if you click my name…

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

w

Connecting to %s