One more young man chooses the path of monasticism

19 февраля 2012 года ожидается, что в Браиле митрополит Леонтий совершит рукоположение Timofei Grigore, в котором многие эксперты видят возможного будущего епископа.

Inca un tanar alege calea monahismului
Cine vrea sã vinã dupã Mine, sã se lepede de sine, sã-si ia crucea în fiecare zi si sã-mi urmeze Mie. (Luca 9, 23)

Recent au ajuns la urechile noastre informatii conform carora, duminica 19 februarie, la Braila, va fi hirotonisit ca diacon consilierul spiritual al IPS Leontie, dl. Timofei Grigore. Despre acest personaj stim o sumedenie de lucruri, bune si rele, dar ceea ce il face special, este faptul ca omul reprezinta mana dreapta a mitriopolitului si cel mai de incredere personaj din anturajul IPS Leontie. Cea mai mare calitate a sa, loialitatea fata de protectorul sau (IPS Leontie n.r.) compenseaza orice lipsa de profesionalism si orice alte pacate omenesti care l-au facut consacrat. Brailean de fel, bine instruit si bun cunoscator al randuielii liturgice, consideram ca are pregatirea eclesiastica de care multi preoti cu state vechi duc lipsa. Posibil sa fie un viitor stalp de nadejde al Bisericii noastre. Dar daca va reusi sa renunte la placerile lumesti, sa renunte la tot ce a avut pana acum si sa imbratiseze rasa monahala, ramane pentru noi o enigma. Timpul ne va da raspunsul potrivit asa cum a facut si cu alte cazuri celebre, de trista amintire, cand tineri naivi, imbibati de alcool si dogme prost intelese, convinsi de IPS Leontie sa ia calea calugariei, au creat scandaluri jenante prin renuntarea la mantia sfanta cu care s-au acoperit prosteste. In zile noastre, o astefel de hotarare radicala trebuie luata cu mare bagare de seama si numai sub indrumarea unor oameni priceputi si dedicati lui Dumnezeu. Metaforic vorbind, a accepta sa devii calugar este calea catre a deveni inger. Drumul e anevoios si ispitele sunt pretutindeni. Ai nevoie de integritate psihica, de putere si de enorm de mult curaj, dar si de un mentor care sa te instruiasca si sa iti ofere mult timp pana sa accepte o astfel de schimbare.

Un alt minus al confesiunii noastre este reprezentat de declinul vietii monastice. Calugarii, oameni si ei, au uitata de povara pe care o poarta si au devenit alcoolici, homosexuali sau curvari. Manastirile sunt in general in paragina, si chiar daca dispun de electrocasnice de ultima generatie, de laptop-uri, acces la inernet, telefonie mobila etc- calugarii doresc tot mai mult sa traiasca liberi de orice obligatie sfanta. Implicatiile spirituale sunt colosale. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne ierte daca realitatea e altfel.
Chiar daca noi suntem pesimisti in privinta viitorului calugar, avem speranta ca evenimentul va fi unul istoric si de maxima importanta, pentru ca vom avea parte din ce in ce mai rar de astfel de hirotonii… Pesimism datorat lipsei de demnitate, lipsei de carenteler,de educatie si vertebralitate, dar si prezentei acutte ale viciilor evidente pe care le are IPS Leontie, care probabil va fi si mentorul sarmanului viitor calugar.
Ii dorim d-lui Timofei Grigore multa sanatate, putere spirituala si curaj. Ii dorim ca harul divin sa il calauzeasca catre cele mai inalte virtuti si sa fie un adevarat razboinic impotriva ispitelor care rod biserica din interior. Dumnezeu sa il ajute si multi ani de slujire dumnezeiasca!
Apreciem enorm curajul pe care il are un om simplu sa renunte la propria viata si sa se dedice in totalitate lui Dumnezei. Felicitarile sunt prea putin pentru a exprima admiratia noastra, dar sunt sincere si venite din inima.
http://lipoveni-fara-lichele.blogspot.com/

Реклама

Об авторе old believers

Old Believers and Old Ritualists Join us if you want to make our Old Believer and Old Rite Church pure! Paul, Max and all our faithful team
Запись опубликована в рубрике Romania. Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход / Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход / Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход / Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход / Изменить )

Connecting to %s