Priest Vasile Ivli: ad perpetuam memoriam

Veșnica lui pomenire!

Duminică (seara) 9 noiembrie 2014, a trecut la cele veșnice preotul slujitor al parohiei „Sfânta Treime” Vasile (Ivli), din localitatea Carcaliu, județul Tulcea.

Eparhia Slavei aduce cele mai adânci și sincere condoleanțe familiei dar și tuturor apropiaților părintelui.

Slujba înmormântării mirenești va fi oficiată marți, 11 noiembrie 2014 (stil nou).

Slujba înmormântării preoțești cât și înmormântarea propriu zisă va fi oficiată de către IPS Flavian Arhiepiscopul Slavei, în ziua de miercuri 12 noiembrie 2014 (stil nou), după Dumnezeiasca Liturghie la biserica Sfânta Treime, Carcaliu.

vasile ivli

Вечная и блаженная ему память!

В воскресном днём (вечер), 9-го ноября 2014-й год, преставился священник Свято-Троицкаго прихода, иерей Васили (Ивли), из селение Камень.

Славская Епархия приносит самые искрение соболезнование всем близким о. Василия, тем более потому что о. Васили скончался в возрасте 38 лет.

Погребение мирское батюшки Василия будет совершатся в вторник, 11-го ноября 2014-й год, а служба «погребения священническое» и похороны, будут совершатся в среду, 12-го ноября 2014 г., на память «Святителя Амбросия, мит

Славская Епархия

Реклама

Об авторе old believers

Old Believers and Old Ritualists Join us if you want to make our Old Believer and Old Rite Church pure! Paul, Max and all our faithful team
Запись опубликована в рубрике Old Believers, Romania с метками , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

5 комментариев на «Priest Vasile Ivli: ad perpetuam memoriam»

 1. CHIAR NU EXISTA NIMENI CAPABIL SA PUNA SFIRSIT ACESTEI SITUATII!?? PE CE LUME TRAIM !?? UITATI CA TOATE ACESTEA SE INTIMPLA CHIAR IN CASA DOMNULUI! MIE FRICA SA MA GINDESC LA CE VA ASTEAPTA, NU DUPA O ZI S-AU 2 !!! PRASTITEA

  • anomim:

   нет праблем бог простит. dar?? asta e conducerea noastra in frunte cu leooo el nea adus in situatia asta Omu asta este total iresponsabil, nu stie ce sa mai faca sa bage vrajba intre enoriasi si cler!!

 2. anomim:

  Popa Ignat isi incordeaza muschii din nou, incercand iar sa-l dea afara pe dascal.De aceasta data dupa semnaturi a fost plecat paraclisierul Prusac Stefan, asta pentru ca fratele lui, Nifiodic, este internat la psihiatrie pentru a putea sa-si primeasca pensia de boala.Dar sa incepem cu evenimetele ce s-au petrecut in ultimele doua saptamani.
  Acum doua duminici, popa Ignat nemultumit de noul comitet, a cerut lumii sa fie schimbata componenta comitetului fiind ca el nu este in stare sa ii prosteasca pe membrii acestuia. A amenintat ca in caz contrar el va pleca de la parohia «Vovidenia». Bineinteles ca la acea liturghie si-a adus saltimbangii proprii. A fost demarata sedinta la care dupa socotelile popii s-au adunat mai mult de jumatate din membrii parohiei cu toate ca in biserica nu erau mai mult de 40 de persoane. Sa fie chiar asa de mica parohia? Imediat ce a inceput sedinta, popa Ignat a incercat sa inchida gura unor enoriasi fara nici un motiv. Sedinta a decurs cu incalcarea tuturor prevederilor statutare:sedinta a fost anuntata in mai putin de o saptamana, nu a fost intrunit cvorumul, a fost ingradit dreptul la exprimare al unor enoriasi, nu au fost expuse motivele clare pentru care a fost desfiintat vechiul comitet,dascalul a fost exclus de catre preot din comitet cu toate ca el intra de drept in comitet(statutul BORRV), initial preotul a numit membrii fara a consulta enoriasi in prealabil.Foarte interesant este faptul ca se grabeste sa schimbe casierul chiar fara un control de la Mitropolie. Oare dece?
  In duminica urmatoare am avut in vizita pastorala pe noul Episcopde Braila, Ghenadie.Acesta a dat curs citirii procesului verbal in care apareau numele celor ce au fost la acea sedinta( procesul verbal nu a fost dat la semnat enoriasilor), dupa care a amintit ca unul dintre enoriasi a formulat doua petitii catre Mitrpolie in care erau denuntate abuzurile facute de popa si a cerut clarificarea statutului unei persoane necasatorite pentru ca preotul a spus de pe amvon ca celibatarii nu sunt demni de a fi luati in seama, fapt ce ma duce cu gandul ca si mitrpolitul si episcopii nu sunt demni de luat in seama pentru ca nu au avut si ei parte de femei. Ciudat, nu?
  Acum va voi relata cateva elemente din procesul de colectare al semnaturilor pentru demiterea dascalului.
  Astfel de fapte s-au petrecut nu o data, dar sa luam penultimul proces verbal care a fost purtat prin cartier si care a fost compus in asa fel incat sa nu le dea de inteles oamenilor ca ei semneaza pentru demiterea dascalului. Enoriasii erau rugati sa semneze , chipurile, pentru ca preotul «sa ramana pe pozitie». In acest proces verbal au fost constate semnaturi ale unor cetateni ce nu au mai fost in Braila de cel putin 6 luni.Acum, ne asteptam ca duminica asta 16.11.2014, sa ne trezim la biserica cu inca o astfel de tidula marsava.Iata dragii mei cum isi face Sfanta Mitropolie treaba si cum acesti lupi in blana de oaie precum acest popa si slugranicii sai acoliti isi fac de cap. Nu in ultimul rand trebuie amintit si faptul ca acest paracliser a mai fost casier, culmea, nu ori unde ci la chiar Sf.Mitrpolie, de unde a fost expediat foarte repede din motive de neconformitate, adica sa imbatat si a «topit» banii din casa mitrpolitana. Iata ce «oameni de incredere» numeste acest pop dictator pentru a gestiona banii bisericii.Sa speram ca de aceasta data, Stefan nu va mai «topi» banii bisericii cu tot cu diplomatul cu acte asa cum a facut la Mitropolie. Dar sa ghicim cine la inlocuit la aceasta demnitate? E! Nu a-ti ghicit. Va spun eu: Lazar Ignat. Da, popa de astazi cu care de altfel si-au baut tineretile prin locurile de promenada ale Brailei.
  Deci, sa stie tot poporul ca asa se face ordine in BORRV, chiar in tocmai cu faradelegea. Asa este cand sunt hirotonisiti oameni fara de carte si fara de capacitati manageriale. Oare Mitropolitului nu-i este mila de sufletul lui si al subordonatilor lui? Dece trebuie ca in biserica sa fie implementat acelasi sistem mafiot ca si in politica?
  culmea, toate aceste probleme au fost generate de o simpla intrebare legata de programul liturgic care intra in conflict direct cu randuiala Sfintilor Parinti, dar mai ales de la refuzul comitetului de a le oferi angajatilor parohiei nemeritatul «ajutor al credinciosilor» care de fapt golea visteria parohiei si asa sarace. Pentru ce vrea pop Ignat inca 400 de lei? Ca sa-si imbrace fiicele in pantaloni de imitatie de piele ca sa arate ca niste vagaboande veritabile, pentru ca este incapabil sa slujeasca si sa tina o predica acceptabila?

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

w

Connecting to %s