Blaze at the Old Believer convent, Slava Rusa, Romania

Как мы уже сообщали, в женском Введенском монастыре в Русской Славе, Румыния произошел крупный пожар. Огонь уничтожил несколько келий монастыря. Одна из монахинь едва не погибла в огне, но ее удалось спасти усилиями местных старообрядцев. Удалось также спасти некоторые древние иконы и книги. Камышовая кровля очень быстро занялась пламенем. Ударили в колокола. Местным жителям, проявившим солидарность и мужество, удалось спасти инокинь и часть монастырских святынь. Монахини с иконами в руках стояли на пути пламени, пока пожарные в течение более 5 часов боролись с огнем.

Incendiu de proportii la o manastire din Tulcea. Localnicii au reusit sa salveze carti vechi de mai bine de 300 de ani

 

Flacari uriase s-au inaltat la manastirea Vovidenia, din Tulcea. Trei chilii au fost mistuite de un incendiu devastator. O maicuta, care locuia intr-una din ele, s-a tarat pana afara si a strigat dupa ajutor.

Intr-un exemplu impresionant de solidaritate si curaj, localnicii au intrat in incaperile inghitite de valvatai si au scos de acolo icoane si carti vechi de mai bine de 300 de ani. Dezastrul a pornit din cauza unui cos necuratat.

S-a inrosit cerul deasupra manastirii Vovidenia ca intr-o scena din Apocalipsa. Valvataile au izbucnit in chilia unei maicute de 82 de ani, care a reusit sa se salveze in ultimul moment.

Acoperisul din stuf si elementele de rezistenta ale cladirii s-au aprins imediat. In sat s-au tras clopotele, iar localnicii au sarit sa dea o mana de ajutor.
In tot acest timp, maicutele, cu icoanele in maini, inaltau rugi fierbinti. Pompierii s-au luptat cu focul mai bine de 5 ore.

Bunurile salvate de localnici, printre care icoane de peste 300 de ani si carti religioase vechi, reprezinta adevarata comoara a manastirii, a carei constructie a inceput in secolul XVII. Obiectele valoreaza peste 200.000 de euro.

Durerea maicutelor este cu atat mai mare cu cat, pe 4 decembrie, manastirea Vovidenia umeaza sa-si celebreze hramul.
Un incendiu de proportii a mai distrus lacasul in urma cu cativa ani. Atunci, o maicuta a sfarsit carbonizata.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/incendiu-de-proportii-la-manastirea-vovidenia-din-tulcea-o-maicuta-era-sa-arda-de-vie.html

Реклама

Об авторе old believers

Old Believers and Old Ritualists Join us if you want to make our Old Believer and Old Rite Church pure! Paul, Max and all our faithful team
Запись опубликована в рубрике Old Believers, Romania с метками , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Один комментарий на «Blaze at the Old Believer convent, Slava Rusa, Romania»

  1. Аноним:

    Mare nenorocire , nu a trecut mult timp de cand din neglijenta mai marelui manastirii si a aparaturiisale ultramoderne a ars istoria de 300 ani a manastirii, cladiri de patrimoniu si istorie a staroverilor ,un simbol al manastirii USPENIA si trecut in cel mai mare secret fara ase face cercetari cine este vinovat, acum alta nenorocire manastirea de maici , neglijenta si nepasarea fata de ce nea lasat inaintasii zisi ,,inculti; pentru cei de astazi se cred mari invatati, au distrus totul , fereasca d-zeu sa nu ne lase si fara sf biserici.
    Parca seamana a avertisment.

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

w

Connecting to %s